Temel İlkeleri Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın bapları kullanma düzlükına nazaran, rengine için ya da modeline bakarak çeşitli sınıflandırmalara basıcı tutulurlar. Çok pıtrak kullanılan benzer sınıflandırması hordaki gibidir

Yangın kapısı menteşesi kanat ile sandık ortada açılıp kapanmayı haza sağlayacak şekilde takılması müstelzim parderi.

Eğer bir bapnın yangına metanet dair bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar genel olarak ivedili çıkış kapısı alegori bina kez aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak değişikdır. Tercihe bakarak derunörgüsı ve kullanılan sac lafınlığı standarttan henüz rafine kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının yükselmekı elan buna demetlı olarak henüz adi olmaktadır.

Merdivenin kapısının hariçya selim açılması gerekir. Kaldırıma doğruca açılarak olası bir yangın yerinde insanoğluın kaçmasını katkısızlar.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına bakılırsa belli yapı denetleme şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseri TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (evgin çıkış baplarının) muayyen durumlara için TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Yangın yahut müstacel gestalt vakalarında binalardaki insanların kolayca tahliye edilmesi yürekin Yangın Bapsı kullanılmaktadır.

Yangın bapsı imalatı ilmî bilgiler ışığında son teknolojik gelişmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Montaj esnasında geçerli sıvı conta ile Alfa Door yangın bapları zehirli tül ve çeşitli kimyevi ızdırapntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Iye oldukları özellikleri itibarıyla 60, 90 ve 120 an olarak sınıflandırılabilir ve burada sınıflandırma ekipmanın yangına olan dayanımını belirtmektedir. Fonksiyon olarak bu müddet zarfında, insanoğluın bu açıklıktan çıkabilmesine olanak tanırken vesair taraftan ise bölümler arasında alevlerin dağılmasını engellemektedirler.

Hiç evham nanay ki yangın felaketi, yıl süresince güç yitirilmesine sebep olan en heybetli etmenler arasındadır. Yangın felaketi epey kesik bir müddet içerisinde geniş alana yayılması ve hem birey hem bile esrar kaybına illet olması ile bilinmektedir. Özellikle bile yüksek binada olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında birey ve Yangın Kapısı mal kaybı enseış göstermektedir. Zaten yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.

Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve sınırlı bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına bakarak belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın bapsı fiyatları fevkda adetlan tüm bileğkonukenlere sargılı olarak farklı şekilde bileğerlendirilmektedir.

Binalarda mevcut yangın bapları ve anne bapların huzurı gün yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği gibi, bir odanın bâtınindeki farklı bir oda kapısı da olur.

Bütün yangın kasası ve kanatları yüksek kalınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonrasında da bapnın üzerinde tutulabilir. Böylecene montajdan sonra dokumalabilecek sıva onarımı ve boya nöbetleri yüz kapılar beis görmez.

Report this wiki page